Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse og spore brugen af ​​hjemmesiden.
Akkumuleret mælk – Hvorfor har jeg ikke nok mælk?

Akkumuleret mælk – Hvorfor har jeg ikke nok mælk?

Der er et flertal af årsager til reduceret mælkeproduktion, og der er en løsning til hver af dem. Gennemgå listen og se om nogle af dem passer til dig. Husk der er ingen grund til bekymring! Med den rette behandling og råd, kan majoriteten af dine problemer håndteres, mens du opretholder en fast mængde af mælk, ifølge IBCLC amme konsulent, Lisa Marsko (USA), urtemedicinsk ekspert Katherine Higgins, skaber af ‘Motherlove’ og forfatter af flere bøger omhandlende urter.

Hvad er hovedfaktorerne som påvirker brystmælksproduktionen?

At tømme brysterne på det rette tidspunkt – Du skal sikre dig at brystet bliver tømt regelmæssigt for at sikre en god forsyning af mælk. Du kan amme eller pumpe; dette vil sikre, at din krop producerer mælk, som kan erstatte mælken som blev tømt. Jo mere mælk du tømmer, des mere vil din krop producere. At sikre dig at din baby suger ordenligt, vil gøre amningen bedre samt sørge for helt tømte bryster.

Slankekur kan hindre mælkeproduktions processen – Mange kvinder ved ikke, at deres kost har en betydelig indvirkning på deres mælkeproduktion. Prøv at undgå de følgende fødevarer når du ammer: salvie, persille, timian og mynte (også mad tilsat myntesmag).

Hormoner – Nogle gange kan hormonelle ubalancer have indflydelse på mælkeproduktionen. Din skjoldbugskirtel, insulin, progesteron, østrogen, testosteron, prolactin og glukose kan alle have indflydelse på din mælkeproduktion, og alle disse spiller dermed en rolle. Hvis du har problemer med din mælkeforsyning, burde du overveje at få din hormonbalance undersøgt.

Brystvæv – Nogle kvinder kan have skadet brystvæv, eller kan have en utilstrækkelig mængde af brystvæv af flere årsager. Silikone implantater, brystreduktioner, eller en hvilken som helst operation involverende brystet kan skade kirtlerne, mælkekanaler og nerver. Polycystiske æggestokke kan også skade brystvævet.

Ar – Disse kan skyldes diagnosticerede operationer eller kosmetiske procedurer af brystvorten. Brystvorte piercinger kan skade vigtige nerver ved amning.

Dette er alt om de negative virkninger. Lad nu kigge på, hvad du kan gøre for at hjælpe din krop med at producere mere mælk.

Planter som promoverer mælkeproduktionen – Drag nytte af succesfuld erfaring, indsamlet gennem de sidste hundrede år. Denne information, som har været anvendt blandt mange kulture, er til rådighed til dig i dag.

Der er mere - så vi foreslår, at du konsulterer en amme konsulent – tøv ikke med at søge professionelle råd, hvis du har nogle spørgsmål eller problemer relateret til amning. Amme konsulenter har erfaring og viden og kan give dig den bedst mulige hjælp og støtte. Enhver ammende mor er unik og hver krop, fysiologi, hormonbalance og babyvaner er forskellige og kan påvirke amningen. Et personligt møde med en amme konsulent som du er komfortabel med, kan hjælpe dig med at amme på en måde, som fungerer for dig.

Udpumpning – Nogle gange har kroppen behov for opbakning og stimulering for at kunne øge mælkeproduktionen. Du kan udpumpe den mælk der er tilbage i brysterne efter amning, opbevare det og bruge det senere.

Korrekt amning – Måske suger dit barn ikke korrekt og tømmer derfor ikke brystet. Hvis du ser at din baby kæmper med amningen, bliver ved med at flytte sig fra brystet, finder det svært at holde sig dirrende ved brystet, hvis du har revner i dine brystvorter, eller hvis du oplever smerte under amning mere end to uger efter at have født, bør du bede din læge eller amme konsulent om at undersøge om din baby har et stramt tungebånd, da dette kan gøre det svært for babyer at amme korrekt.

Alternative teknikker - Der er flere måder at stimulere mælkeproduktion, såsom kiropraktisk, akupunktur, zoneterapi, yoga, naturmedicin og guided imagery (GIM). Du kan hjælpe din mælkeproduktion ved at prøve en metode, som du er komfortabel med.

Kost under amning - Husk at kost er medicin til din krop. At opretholde en varieret kost som er rig på vitaminer, mineraler, protein, fibre, jern, vitamin B, kalcium, magnesium og omega-3 kan gøre en stor forskel og hjælpe din krop med at producere mælk. Undgå at spise junkfood og drik massere vand.

Mangel på selv tillid - Nogle gange tager det tid at udvikle selvtillid, når det kommer til dine evner som mor. Det er ikke noget, der kommer naturligt til alle mødre med det samme. Nogle mødre føler sig utilpas i deres omgivelser på grund af følelser såsom nydelse eller smerte under amning. Find et privat sted, hvor du finder det behageligt at amme og overgiv dig til de følelser du oplever. Øjenkontakt med din baby kan hjælpe med at gøre amningen succesfuld og behagelig. En anden måde at fremme din selvtillid på kunne være at blive medlem af en støttegruppe for ammende mødre og dele dine oplevelser med andre ammende mødre.

Hvile - Prøv at hvil dig og slap af et per timer i løbet af dagen, for at tillade din krop at genoplade. Mange kvinder gør situationen værre, når brystmælksproduktionen er problematisk. Det er vigtigt at forstå, at ting nogen gange sker, uden vi kan kontrollere det. En mor som kun delvist ammer, men er afslappet er at fortrække, fremfor en som udelukkende ammer, men er frustreret, træt og forpint af smerte. Giv dig selv det du har behov for (ro, music, et afslappende bad, træning, en samtale alene med en veninde på en café…) for at kunne slappe af og hvile.
Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe.

Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe.

Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe. Vi har lavet en liste, med alle de ting du bør gøre, inden du starter.

Read More

Amning – Hvorfor Bør Du Amme?

Amning – Hvorfor Bør Du Amme?

Fra det øjeblik du offentliggør din graviditet, vil du begynde at høre, at amning er bedst for din baby. Nogle gange er du overbevist om, at du vil amme, og andre gange er du mere usikker. Du ved med sikkerhed,...

Read More

Vugge eller Bærestol

Vugge eller Bærestol

Tillykke! Du har født en dejlig, perfekt baby, som valgte dig til at være hans/hendes kærlige mor. Nu står du overfor et dilemma – vugge eller bærestol?

Read More

Næring til Ammende Mødre Del B

Næring til Ammende Mødre Del B

Ernæring under amning er et emne som optager mange mødre: hvilke fødevarer er gode for dig, efter du har født? Er der fødevarer, som øger mælkeprosduktionen? Hvilke fødevarer skal du undgå? I sidste uge...

Read More