Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse og spore brugen af ​​hjemmesiden.

Flaskeamning i roligt tempo

Flaskeamning i roligt tempo

Det Tætteste på Amning & det Bedste for Din Baby

Nogle ammede babyer vokser op uden at have drukket fra en flaske, nogle babyer får kun flaske og andre babyer får begge dele. Der er visse situationer, hvor flaskeamning er nødvendig fra et medicinsk perspektiv. Visse midlertidige situationer kan kræve delvis eller midlertidig flaske amninger, med det formål at skifte til regulær amning.

Det er vigtigt at understrege, at flaskeamning refererer til modermælkserstatning såvel som brystmælk

Hvornår bør jeg overveje reguleret flaskeamning?

Her er nogle situationer hvor moren er nødsaget til at flaskeamme: babyer født før termin, babyer som bliver adskilt fra deres mor grundet et medicinalt problem (enten moren eller babyen), og babyer født før uge 40 med en svag suge refleks. Der er også situationer, som kræver en kombination af modermælkserstatning og amning.

Der er en fundamental forskel på, hvordan babyer mades fra et bryst og så fra en flaske. Ved brystamning får babyen mælken langsommere, stopper ind imellem og i takt med at strømmen reguleres af sugningen i selv, tager det længere tid for babyen at spise sig mæt modsat flaskeamning.

Der er store fordele ved brystamning fremfor flaskeamning. Den vigtigste er, at det tager omkring 15 minutter for hjernen at opdage mæthed. Babyer som drikker entusiastisk fra flaske vil være færdige i løbet af et par minutter og vil ofte spise mere, end de har behov for. En meget mæt mave kombineret med en følelse af tunghed i fordøjelsessystemet betyder at din baby sover tungere. En baby som er blevet brystammet sover knap så tungt, fordi han spiser mindre, og dette passer bedre til hans lille mave. Ydermere mindskes risikoen for SIDS, hos børn der ikke sover tungt.

Det er derfor, vi nogle gange hører sætninger som, “Han var så sulten, han tog hele flasken i løbet af få minutter og faldt i søvn”.

Babyer sutter på alting, og når han suger mælk fra en flaske, strømmer det meget hurtigt, hvilket betyder at der ikke er plads til alt det mad i hans lille mave. Det er derfor nogle baby gylper en del.

Du kan forhindre dette og lade din baby regulere mælkestrømmen fra flasken ved langsomt og moderat at give ham flasken, derved reducerer du strømmen, så det bliver mere som brystamning. Denne langsomme, afslappede og varierende hastighed er bedre for babyens fordøjelsessystem.

Fordele ved flaskeamning i roligt tempo
  • Det overbebyrder ikke babyens fordøjelsessystem, hvilket hindre overvægt.
  • Muliggør overgangen fra flaske til bryst: det er nemmere at vende tilbage til brystamning, hvis barnet har fået den rette mængde for hans alder og vægt. Dermed skal han ikke vænne sig til den langsommere strøm af brystmælk, for han er allerede vant til det.

Hvis barnet spiser mere fra flasken, end han ville have gjort fra brystet, skaber det en stor ulighed mellem, hvad moren kan give naturligt, og hvad hendes baby egentligt vil have. Dette tvinger moren til at pumpe oftere for at skabe en bedre mælkeforsyning.

For at opsummere: regulerede flaskeamninger opfordrer og øger chancerne for at vende tilbage til kun at brystamme, og er mere passende for babyens fordøjelsessystem og udviklingsbehov.

Hvordan fungerer metoden?


Am din baby når han begynder at vise tegn på sult. Undgå at amme din baby som en beroligende metode, hvis han ikke er sulten, prøv i stedet at berolige din baby ved at kramme og kærtegne ham. Denne anbefaling vedrører ikke brystammede babyer, da du altid kan betrygge en baby ved at amme (hvilket letter smerte og ubehag og er let for maven).

For at hjælpe din baby med at regulere strømmen af brystmælk, bør du holde ham i en næsten ret siddende position, med hans hoved støttet og vendt mod dit (sikre dig at du støtter hans nakke ordenligt, og at der ikke er noget pres på hans hofter). Du kan også holde ham vuggende i dine arme og tæt på dig, så længe du forsikrer dig, at han sidder ret.

Brug en suttebrik med den mindste åbning du kan finde, så strømmen er så langsom som mulig.

Placer forsigtigt suttebrikken på din babys overlæbe. Dette stimulerer ham, og signalerer ham til at åbne sin mund.

Roter forsigtigt og gradvist suttebrikken ind i din babys mund, for at undgå at stimulere hans opkast refleks. Din babys læber bør bare placeret rundt om suttebrikken så tæt på flasken som muligt.

Lad din baby suge et par gange, uden noget mælk i suttebrikken på flasken (i lighed med babyens første sug ved brystet for at stimulere mælkeafgivningen) efter et par tomme sug tilt da flasken 90° så mælken dækker positionen af suttebrikkens huller. Mange forældre er bekymrede, for at denne stilling vil forsage, at deres barn sluger luft, men der er ingen grund til bekymring. Gassmerter forsages af fordøjelsesproblemer og ikke af at sluge luft.

Hvis mælkestrømmen er stærk ved 90°, og du kan se, at din baby får for meget mælk, kan du aftage strømmen ved at holde pauser eller justere hældningen på babyen og flasken, indtil strømmen er langsommere.

Lad din baby bestemme hvornår måltidet skal afsluttes. Held og Lykke!

Pumpning af brystmælk – Anbefalinger til opbevaring, optøning og at opvarme pumpet brystmælk.

Pumpning af brystmælk – Anbefalinger til opbevaring, optøning og at opvarme pumpet brystmælk.

Det er indsatsen værd at pumpe brystmælk, for mødre som gerne vil amme, når de vender tilbage på jobbet, rejser eller måtte være væk af andre årsager.

Read More

Amning – Hvorfor Bør Du Amme?

Amning – Hvorfor Bør Du Amme?

Fra det øjeblik du offentliggør din graviditet, vil du begynde at høre, at amning er bedst for din baby. Nogle gange er du overbevist om, at du vil amme, og andre gange er du mere usikker. Du ved med sikkerhed,...

Read More

Går Amningen Godt?

Går Amningen Godt?

Babyer er ikke født med en instruktionsmanual og kan ikke tale, så mødre tænker ofte på, om deres babyer er tilfredse. Har vi nok brystmælk? Hvorfor græder mit barn nu – er han/hun sulten igen? Eller er...

Read More

Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe.

Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe.

Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe. Vi har lavet en liste, med alle de ting du bør gøre, inden du starter.

Read More