Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse og spore brugen af ​​hjemmesiden.

Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe.

Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe.

Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe. Vi har lavet en liste, med alle de ting du bør gøre, inden du starter.

Vi vil ikke benægte det – det er hårdt arbejde at pumpe. Det føles underligt, og mindre naturligt end amning. Det er ikke altid nemt at finde et hygiejneligt sted på arbejdet, hvor du kan pumpe, og bare det at tænke på din baby kan få dig til at lække, selv når du sidder til et formiddags møde med din chef.  

Selvom det ikke altid er nemt at pumpe på arbejdspladsen, er det muligt. Det bliver mindre problematisk så snart dit barn begynder at spise fast føde, da du ikke skal amme så ofte, og når barnet er et år gammel, er der kun morgen og aften amning tilbage. Da skulle tingene blive nemmere.

Til at hjælpe dig gennem det tidlige stadie af at vende tilbage til jobbet, har vi samlet nogle råd om at pumpe og amme på jobbet.

Disse er også gode generelle råd, til enhver mor som ønsker at pumpe, selv derhjemme.

Du kan begynde at pumpe når som helst – nogle babyer har behov for pumpet brystmælk fra første dag, mens andre babyer kun begynder, når deres mødre vender tilbage til jobbet.

Hvis du vil have brystmælk klar, mens du er på arbejde, bør du begynde at pumpe og fylde fryseren i god tid. Det kan gøre en stor forskel at have en forsyning med pumpet brystmælk klar: du vil ikke føle dig stresset over at skulle pumpe nok mælk til dagen, du vil være forberedt når din baby vokser og dermed pludselig spiser mere, og du vil have en reserve, hvis du er syg, udmattet, eller gerne bare vil have en friaften. Med ekstra forsyninger i fryseren, er du forberedt på alt.

Tilbage til Jobbet – hvordan gør du? Og hvordan får du opbygget et forråd af Hvidt Guld?

Tilføj en times pumpning hver dag. Du vil opdage, at du ofte har ekstra brystmælk om morgenen, som akkumulerede mens du sov. Men du kan pumpe på det tidspunkt, der passer dig. Det der er vigtigt er, at du husker at pumpe samme tid hver dag, så din krop regulerer sig selv til at møde efterspørgslen (præcis som hvis dit barn skulle ammes).
 1. Alle begyndelser er svære. Den første gang du pumper, kan det føles som om, der ikke kommer noget ud. Det samme bryst som er så fyldt at det lækker, når dit barn er sulten, kan pludselig synes tom. Selvom det er sandt at ingen pumpe er lige så effektiv som en babys mund, vil brystmælken begynde at pumpe nemt efter et par forsøg.
 2. Prøv at pumpe fra en side mens barnet ammes ved den anden side. Stimuleringen af at barnet ammes vil gøre, at mere mælk vil komme ud gennem pumpen. En anden ide er at pumpe, lige efter du har ammet; selvom brystet er tomt, vil dette hjælpe med at opbygge dit lager.
 3. Du bør også vedligeholde dit pumpnings skema i weekenden. Dette vil øge dine forsyninger og opretholde en konstant efterspørgsel.
 4. Sørg for at du anvender en pumpe, som fungerer for dig: størrelsen på pumpens sugning bør passe til størrelsen på din brystvorte (ikke dit brysts størrelse – det er irrelevant!), og du bør vide, hvordan du anvender den korrekt og fra den optimale vinkel. Køb ikke en pumpe før du har afprøvet et par stykker – manuel eller automatisk, enkel eller dobbelt. Undersøg lidt nærmere blandt venner og spørg om du kan låne deres pumper, før du selv køber en.

Opbevaring af Pumpet Brystmælk

Læs denne grundige artikel om, hvordan du opbevarer pumpet brystmælk. Helt kort, husk at det anbefales at opbevare brystmælk i poser egnet til det (råd: det behøver ikke være de poser der følger med din pumpe. Du kan købe det, som du finder bedst til prisen, og så snart du har styr på det, kan du bruge hvilken som helst pose, der fungerer til at fryse brystmælk ned).

Yderligere råd om at opbevare pumpet brystmælk:

Skriv datoen og mængden af pumpet brystmælk som hver pose indeholder. Stil posen i en kurv i din fryser, med den ældste brystmælk forrest og stil brystmælken du har pumpet fornyeligt bagerst. På denne måde er der altid en pose klar til dig, din partner, eller din babysitter, som kan optøs og forberedes til din baby. Ved at anvende en kurv sikrer du dig, at posen ikke forsvinder bag frosne ærter og gulerødder – hver dråbe tæller!
 • Lad brystmælken nedkøle i køleskabet efter hver pumpning, inden du placerer det i fryseren. Du kan bruge den samme flaske til mange pumpninger i løbet af dagen og fryse alle portioner på en gang. Bland aldrig frisk pumpet brystmælk sammen med en allerede frossen portion.
 • For at optø frossen brystmælk kan du placere posen i en skål varm vand; det vil være optøet inden for få minutter. Optø aldrig brystmælk i en mikrobølgeovn og kog det aldrig. Mælk indeholder meget luft, som kan varme op og brænde din babys mund, selv hvis det føles som om, at temperaturen er perfekt. Ved at vænne din baby til at drikke stuetemperaturs
brystmælk vil du slippe for at skulle genopvarme mælken eller vedligeholde temperaturen, når du er ude af huset og dermed gøre livet nemmere.
 • Hvis din baby er i dagpleje eller tilbringer dagen derhjemme med en babysitter, kan det være en god ide, at forny deres lager af dit pumpede brystmælk et par gange om ugen. Brug en fryseboks til at transportere det.

Bryst Pumpning på Jobbet

 • Hvis du har privathed (eget kontor) på din arbejdsplads, kan du pumpe uden at det afbryder hele din arbejdsdag – bare lås din dør! At arbejde samtidig med at du pumper, får tiden til at gå hurtigere, du vil kunne slappe af mens du pumper, og du vil ikke sidde og tænke på alt det arbejde, du ikke når. En håndfri pumpe er perfekt til dette.
 • Imens du pumper, kan du kigge på et billede af din baby og tænke på alle de dejlige øjeblikke, du tilbringer med ham. Dette vil få din mælk til strømme meget hurtigere.
 • Pump fra begge bryster på samme tid – dette vil lette tilstopning og producere mere mælk på kortere tid.
 • Pump i 15 minutter, selv hvis dit mælk ikke længere strømmer ud. Dette vil hjælpe med at skabe en forventet efterspørgsel for fremtiden. Du kan fordele de 15 minutter på den måde det passer dig; 10 minutter, en lille pause, så 5 minutter mere.
 • Vær forberedt: Sørg for at du har ekstra af rene flasker, en ren tallerken, hvor du kan ligge redskaberne og en lille dampet klud til at rengøre, når du er færdig med at pumpe.
 • Har du plads til et mini-køleskab på dit kontor gennem denne tid – fantastisk! Hvis ikke, så stil det pumpede brystmælk ind i en lukket køler og stil det derefter i dele køleskabet.
 • Drik massere vand i løbet af dagen – selv hvis det er mere, end du er vant til. Hav en flaske vand klar imens du pumper.
 • At pumpe på kontoret kan være stressende, så prøv på at slappe af. Lyt til musik, tag dine sko af, luk dine øjne og tænk kun på din baby – hans smil, hans duft, hans nærhed. Tænk på, at om kun få timer vil du amme og være sammen med din baby igen.
Vigtigst: vær stolt af det du gør.

Du ammer, arbejder og tager dig af dit og dit barns helbred.

At pumpe varer ikke særlig længe, men det er det værd – ved at gøre dette vil du opretholde en god amme rutine, som vil vare meget længe.

Selv hvis dette ikke kommer til fungere, og du finder det for svært, så forsæt med at amme når du er sammen med din baby og hvilket som helst andet tidspunkt, som fungerer for dig. Mødre besidder mange forskellige roller udover at amme. Vi lever i et samfund, hvor mødre skal, eller har lyst til at vende tilbage til arbejdet ved udgangen af deres barsel. Er du en af disse mødre så husk på, at en arbejdende mor giver hendes børn finansiel sikkerhed, og afbilder et godt eksempel på en flersiddet kvinde med mange kvaliteter og evner.
Amning – Hvorfor Bør Du Amme?

Amning – Hvorfor Bør Du Amme?

Fra det øjeblik du offentliggør din graviditet, vil du begynde at høre, at amning er bedst for din baby. Nogle gange er du overbevist om, at du vil amme, og andre gange er du mere usikker. Du ved med sikkerhed,...

Read More

Kost Når du Ammer og Efter Fødslen – Del A

Kost Når du Ammer og Efter Fødslen – Del A

Kost når man ammer er et emne, som bekymrer mange mødre: hvilke fødevare er bedst for dig efter at have født? Er der fødevarer, som øger mælkeproduktionen? Hvilke fødevare bør du undgå?

Read More

Vugge eller Bærestol

Vugge eller Bærestol

Tillykke! Du har født en dejlig, perfekt baby, som valgte dig til at være hans/hendes kærlige mor. Nu står du overfor et dilemma – vugge eller bærestol?

Read More

Hvordan Vælger du den Rette Amme BH?

Hvordan Vælger du den Rette Amme BH?

En Ny Undertøjs Oplevelse Venter Dig Under Din Graviditet & Amning

Read More