Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse og spore brugen af ​​hjemmesiden.

Tilbage til Jobbet – Overlevelses Guide, Del A

Tilbage til Jobbet – Overlevelses Guide, Del A

Intet ser ud til at blive gjort i begyndelsen af din barsel og nogle gange er det ikke helt tydeligt om tingene bliver hårdere eller lettere.

Du er træt, følelsesmæssigt overvældet, fysisk drænet og du har stadig ikke fundet ud af din voksende babys skema – du funderer sikkert over, hvornår barsel vil begynde at føles mindre som et arbejde.

Så snart din babys fordøjelse bliver bedre, du har en fast amme rutine og din krop begynder at hele sig selv efter den intense oplevelse graviditet og fødsel er, står du overfor nye udfordringer; datoen hvor du forventes at vende tilbage til dit job, er lige om hjørnet.

Du er overvældet med brochure om dagpleje og barnepiger. Du skal sikre dig, at din vikar på jobbet ikke har overtaget din stilling helt, og du skal have fyldt dine brystmælksforsyninger helt op og lære din lille at tage imod flaske.

Hvis du er en af de mødre, som har gået hjemme så længe, at du har glemt hvilket tøj du har udover joggingbukser, ikke kan huske hvordan man taler med andre voksne og dine fingre altid lugter af baby salve, kan det virke uoverskueligt at vende tilbage til jobbet.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel henvender sig til dig som mor, men det kan være du har en aktiv partner gemmen de første måneder – og det er skønt! Del endelig disse råd med ham (nogle var endda anbefalet af fædre).

Her er en Kort Overlevelses Guide – Din Første Uge Tilbage på Jobbet, Del A

En Ferie fra Barsel

Du har sikkert allerede arrangeret børnepasning, enten med en barnepige, dagpleje eller et familiemedlem. Du bør påbegynde denne nye dagligdag, et par dage før du skal tilbage på arbejde, for at give dig og din baby tid til at vænne jer til den nye dagsorden. Gå til frisøren, forkæl dig selv og tag ud på en shoppetur. Nyt tøj som passer til din krop vil give dig et selvtillids boost. Du bør også sikre dig, at din barnepige har det rette udstyr til at tage vare på dit barn.

Vær Forberedt, Lav Lister

Hvis du ikke plejede at lave lister, før du blev gravid, er du med sikkerhed blevet mester til at lave lister nu. Dine morgener begynder snart at blive ret intense, da du både skal gøre dig selv og din baby klar (og dine andre børn, hvis det er relevant). Her er et ordinært scenarie: dig og dit barn er klædt på og klar til at tage af sted, du har to eller tre tasker og jakker du skal have med, måske ringer din telefon og du begynder at tale med dit arbejde, og pludselig er du halvvejs ude af døren, og du har glemt babys yndlings sut eller bamse, som han ikke kan sove uden. For at undgå dette scenarie, kan du med fordel lave en liste, putte den på køleskabet, skimte den på 30 sekunder og forsikre dig at du har alt med dig, inden du forlader huset .

Vær Et Skridt Foran

Der kommer en tid hver nat, hvor du pludselig indser at alt er stille: alle sover, du er færdig med at sterilisere alle babyflasker, vasketøjet er lagt sammen og lagt på plads. Du har færdiggjort alt det du skulle og vil bare kravle ind i seng og smide dig foran tv’et. Men der er en sidste opgave, du skal have løst: vælg dit tøj og pak din taske til næste dag. Anbefalede ting indeholder: din brystpumpe, en tom flaske, din pung, penge, amme indlæg (det er ikke sjovt at sidde til møde med din chef i en våd T-shirt), og make-up pung til at forfriske sig selv.

Skemalæg tid for at spare tid

Forbered klare skemaer til dine travle morgener. En rutine vil hjælpe dig med at huske ting i fremtiden samt lære din baby “hvordan tingene er”, så han selv kan forvente og deltage. Lav skemaet med din partner og prøv realistisk at estimere, hvor længe det vil tage dig at blive klar om morgen – tage bad, klæde dig på, tage make-up på etc. Måske du vil beslutte at stå op før din baby, så du kan blive klar i fred. Planlæg i løbet af de første par uger en præcis liste af opgaver og del dem mellem dig og din partner: hvem skal made, klæde på og underholde babyen mens den anden partner bliver organiseret. Byt om på opgaverne indimellem så du kan determinere, hvem der er bedre og mere punktlig med hver opgave. Hold øje med hvor lang tid hver opgave tager og hver sikker på, at du holder tidsplanen, så du ikke kommer for sent på arbejde. Den bedste måde at finde ud af dette på, er ved at arbejde baglæns: start med tidspunktet du skal møde på arbejdet, beregn transporttid med trafik, beslut hvor lang tid du skal bruge på at sige farvel til din baby om morgen, hvornår du skal af sted hjemmefra samt hvor lang tid hver opgave på din liste tager. Alt dette vil hjælpe dig med at beslutte, hvad tid du skal stå op om morgenen. Sæt din alarm og stå op så snart den ringer.

En stressfri start giver en meget bedre dag både på jobbet og for din baby i dagpleje.

Om at Vende Tilbage på Jobbet og Pumpe – hvordan gør du det? Klik Her.

For Del B af Overlevelses Guiden – Klik Her.
Amning – Hvorfor Bør Du Amme?

Amning – Hvorfor Bør Du Amme?

Fra det øjeblik du offentliggør din graviditet, vil du begynde at høre, at amning er bedst for din baby. Nogle gange er du overbevist om, at du vil amme, og andre gange er du mere usikker. Du ved med sikkerhed,...

Read More

Hvordan Vælger du den Rette Amme BH?

Hvordan Vælger du den Rette Amme BH?

En Ny Undertøjs Oplevelse Venter Dig Under Din Graviditet & Amning

Read More

Vugge eller Bærestol

Vugge eller Bærestol

Tillykke! Du har født en dejlig, perfekt baby, som valgte dig til at være hans/hendes kærlige mor. Nu står du overfor et dilemma – vugge eller bærestol?

Read More

Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe.

Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe.

Hvis du planlægger at vende tilbage til jobbet, mens du udelukkende ammer, vil du få brug for at pumpe. Vi har lavet en liste, med alle de ting du bør gøre, inden du starter.

Read More