Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse og spore brugen af ​​hjemmesiden.

Vugge eller Bærestol

Vugge eller Bærestol

Tillykke! Du har født en dejlig, perfekt baby, som valgte dig til at være hans/hendes kærlige mor. Nu står du overfor et dilemma – vugge eller bærestol?

Måske har du flere børn, men endnu en gang er du en nybagt mor. Omsorgsfuldt passer du din perfekte baby, som lige har forladt livmoderens varme og tryghed. Uden nogen advarsel, er han nu pludselig væk fra den kendte varme favn og kan nu bevæge sig frit. Fremmede mennesker holder ham, og han er omgivet af høje stemmer og skrappe lugte. Han bliver vugget, prikket og stimuleret og oplever den nye følelse af varme, kulde og skarpt lys. Han har tøj på, som ikke er naturligt for ham, og han har ikke haft tid til at vænne sig til alt dette. Det er alt sammen meget skræmmende. Mararidtet ender pludseligt, når du tager ham op, og alt er nu godt i verden. I løbet af de første par dage vil din duft minde ham om forstervandet, der omgav ham i livmoderen; følelsen af din hjerterytme mod hans krop hjælper ham med at justere hans iregulære vejrtrækning. Han hører din krops kendte lyde og føler det forsigtige kærtegn af dine læber. Han er allerede bekendt med bakterier fra din hud, fordi han absorberede antistofferne gennem moderkagen. Sammen med din brystmælk er han godt beskyttet mod en hvilken som helst ydre bakterie. Men, han er stadig sårbar.

Hans eneste måde at håndtere denne nye verden på, er at græde. Hans overlevelsesmekanisme har lært ham, at hver gang du går, bringer hans gråd dig tilbage for at beskytte og tage dig af ham.

Dit skød er hans nye hjem; dine bryster en kilde til beskyttelse og ernæring og din stemme er en tryghed, som han genkender fra hans tid inde i livmoderen.

Så, har du virkelig brug for en vugge?

Enhver mor har på et tidspunkt sagt “han faldte i søvn mens jeg ammede, men hver gang jeg putter ham i vuggen, begynder han at græde igen og vil ammes”.

Din baby er meget klog. Det er vigtigt at vide dette:
  1. Dette betyder ikke, at du ikke har nok mælk, eller at han ikke var blevet mæt. Tværtimod; han ammer godt og ved at det er godt for ham, så han vil have mere af dit brystmælk.
  2. Babyer bevæger sig mellem lette og dybe søvn stadier hver 30 minutter.
  3. Når din baby laver sutte bevægelserne også kaldet sutterefleksen, betyder det ikke, at han bruger dig som en sut. Disse er tidlige tegn på, at din baby er færdig med at amme og snart vil falde i dyb søvn.
  4. Du er ikke for god ved din baby ved at lade ham falde i søvn på dit bryst. Børn har brug for at lære nogle sprogfærdigheder, før de kan blive forkælet, og gråd er blot din babys overlevelsesmekanisme.
Så, hvad kan du gøre?
  • Berøring – ingen mængde af kontakt er for meget. Der er et utal af bærestole på markedet, så du kan have begge dine hænder fri, mens du stadig passer på din baby.
  • Amning på komando – lær at genkende din babys tidlige tegn på sult; bringer han hånden til sin mund, tilter sit hoved, leder efter bryst og sutte lyde. Når din baby begynder at græde, er det et tegn på, at han allerede er rigtig sulten.
  • Tilstrækkelig mælkestrøm – tjek med en certificeret amme konsulent for at sikre dig at du ammer godt, og for at sikre at din mælkestrøm ikke forsager nogle probelmer.
  • Dyb søvn i kendte omgivelser – hold din baby i et par ekstra minutter efter du er færdig med at amme, indtil han sover dybt. Læg ham da til at sove på en bluse du har haft på i et par dage, så din duft er omkring ham.
  • Ingen handsker – din babys hænder og fingernegle er hans venner fra livmoderen. Ser du, at han kradser sig selv, kan du dryppe lidt brystmælk på kradsmærkerne og se et andet eksempel på brystmælks helende effekt. Babyens hænder er også en kilde til trøst, og hver gang han rører dig, øges dine mælke produktions hormoner.
  • Sikker routine – Bliver dig og din baby nødt til at tage fra hjemmet, så gør det og nyd det, men hold den routine du har derhjemme: læg mærke til de første tegn på sult og prøv på at undgå at lade fremmede holde din lile skat.
Flaskeamning i roligt tempo

Flaskeamning i roligt tempo

Det Tætteste på Amning & det Bedste for Din Baby

Read More

Tilbage-til-Arbejdet, Overlevelsesguide, Del B

Tilbage-til-Arbejdet, Overlevelsesguide, Del B

I sidste uge kom vi med råd til, hvordan du bedst forbereder dig mentalt og følelsesmæssigt til slutningen af din barsel, indeholdende at organisere dit hjem og planlægge fremad, til når du påbegynder...

Read More

8 Punkter Før du Ammer

8 Punkter Før du Ammer

Hvis du er tæt på slutningen af din graviditet, er dette til dig! Her kommer 8 ting, du skal vide, hvis du planlægger at amme.

Read More

Akkumuleret mælk – Hvorfor har jeg ikke nok mælk?

Akkumuleret mælk – Hvorfor har jeg ikke nok mælk?

Der er et flertal af årsager til reduceret mælkeproduktion, og der er en løsning til hver af dem. Gennemgå listen og se om nogle af dem passer til dig. Husk der er ingen grund til bekymring! Med den rette...

Read More